Gestoomde kool met koteletten en mierikswortelsaus

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
    : Snij de kool in dunne reepjes. Spoel ze en doe ze in een stoommandje. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Doe ze in een tweede stoommandje.
  • 2 Stoom kool en aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar.
  • 3 Kruid de koteletten met peper en zout en bak ze 5 minuten aan elke kant in warme boter of olie. Hou ze warm onder aluminiumfolie.
  • 4 Blus de braadpan van het vlees met de witte wijn. Laat tot de helft inkoken. Doe er de room bij en laat inkoken tot de sausdikte. Roer de mierikswortelpasta door de saus. Breng ze op smaak met peper, zout en enkele druppels citroensap.
  • 5 Verdeel vlees, kool en aardappelen over de borden. Lepel er wat hete saus bij en dien op.

Gestoomde kool met koteletten en mierikswortelsaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Zalmfilet met bieslook en mierikswortelcrème
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rosbiefsandwich met mierikswortelsaus en komkommer
10 min
Bekijk recept
Haring-bietensalade met veldsla en mierikswortel
10 min
Bekijk recept
Varkensfilet met mierikswortel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Gestoomde spruitjes met peer
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bimi met gebakken uitjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Makreelcurry met naanbrood
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept