1Voorbereiding : Snij de aubergines in de lengte in plakken. Bestrijk ze met olijfolie. Snipper de ui, pers de knoflook. Hak de pijnboompitten en de basilicum fijn.
2 Paprikacoulis: Mix de geroosterde paprika's, 1 teentje knoflook en 1 el olijfolie in een blender of met een mixer tot een smeuïge coulis. Kruid met peper en zout.
3 Yoghurtsaus: Roer de yoghurt, 1 teentje knoflook en 1 el olijfolie door elkaar en kruid met peper en zout. Zet even opzij.
4 Doe het lamsgehakt in een kom. Roer de ui, de pijnboompitten en het basilicum erdoor. Kruid met peper en zout.
5 Verwarm een grillpan en rooster de aubergineplakken 2 minuten aan elke kant. Zet even apart.
6 Bak het gehaktmengsel rul. Neem een plak aubergine, lepel er wat gehakt op en rol op. Zet vast met een prikker. Hou warm.
7 Serveer met de paprikacoulis en de yoghurtsaus.
Aubergines met lamsgehakt is een recept van Libelle Lekker