Aubergines met lamsgehakt

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
    : Snij de aubergines in de lengte in plakken. Bestrijk ze met olijfolie. Snipper de ui, pers de knoflook. Hak de pijnboompitten en de basilicum fijn.
  • 2 Paprikacoulis: Mix de geroosterde paprika's, 1 teentje knoflook en 1 el olijfolie in een blender of met een mixer tot een smeuïge coulis. Kruid met peper en zout.
  • 3 Yoghurtsaus: Roer de yoghurt, 1 teentje knoflook en 1 el olijfolie door elkaar en kruid met peper en zout. Zet even opzij.
  • 4 Doe het lamsgehakt in een kom. Roer de ui, de pijnboompitten en het basilicum erdoor. Kruid met peper en zout.
  • 5 Verwarm een grillpan en rooster de aubergineplakken 2 minuten aan elke kant. Zet even apart.
  • 6 Bak het gehaktmengsel rul. Neem een plak aubergine, lepel er wat gehakt op en rol op. Zet vast met een prikker. Hou warm.
  • 7 Serveer met de paprikacoulis en de yoghurtsaus.

Aubergines met lamsgehakt is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gevulde courgettes met tomatensaus
30 min-
Bekijk recept
Shish barak
1 uur-
Bekijk recept
Kleine gehaktballetjes met rijst
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mechaoui op stokjes met komijn-koriandermarinade en köfte met Marokkaanse kruidenpasta
15 min-
Bekijk recept

Groentelasagne met komijnrijst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moussaka
1u5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Auberginestoofpot met kikkererwten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aubergine met tomaten en mozzarella
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept