Rodekool met pittig gehaktbrood

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water. Giet af en schud goed op.
  • 2 Halveer het chilipepertje, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snipper fijn. Pel de knoflook, ui en sjalot en snipper fijn. Meng alles met het gehakt en voeg een losgeklopt ei toe. Kruid met komijn, peper en zout. Kneed tot een broodje en leg het in een ingevette ovenschaal. Schuif 40 minuten in de voorverwarmde oven.
  • 3 Snij de schoongemaakte rodekool in reepjes. Schil de appel en snij ’m in blokjes. Verwarm de groentebouillon en doe de rodekool, de appel en de kruidnagels erin. Dek af en laat een halfuurtje stoven.
  • 4 Snij het gehaktbrood in dikke plakken en serveer met de rodekool en de aardappelen.

Rodekool met pittig gehaktbrood is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met ei en champignons
45 min-
Bekijk recept
Gehaktbrood met ei en champignons
45 min-
Bekijk recept

Rodekoolstamppot met rundervinken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekool met rozijnen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept