Haasmedaillon met witloof en portosaus

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de aardappelen, maar schil ze niet. Maak het witloof schoon en stoom de stronkjes beetgaar. Stoom ook de aardappelen gaar.
  • 2 Pel en hak de sjalotten. Stoof ze glazig in 20 g boter. Blus met de porto en het sinaasappelsap. Laat tot de helft inkoken. Roer er de kalfsfond door en laat al roerend indikken. Hou warm au bain-marie.
  • 3 Bak de medaillons 5 minuten in de rest van de boter. Kruid met peper en zout.
  • 4 Maak een insnede in de aardappelen en doe in elk een koffielepel van de room.
  • 5 Verdeel alles over voorverwarmde borden, nappeer met de saus en bestrooi met gekonfijte sinaasappelschil.

Haasmedaillon met witloof en portosaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Medaillon van hinde met portosaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hindemedaillon met portosaus
0 min
Bekijk recept
Gevulde kalkoen met portosaus
0 min
Bekijk recept
Rosbief met portosaus en ganzenlever
0 min
Bekijk recept