Risotto met kerstomaten

2
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 150°C.
  • 2 Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Stoof ze glazig in boter. Voeg de rijst toe en roerbak tot alle korrels mooi glazig zijn.
  • 3 Verdeel de rijst over de cocottes. Leg er de tomaatjes op. Schenk er kokende bouillon over en sluit de cocottes meteen. Zet ze 20 minuten in de oven.
  • 4 Roer de geraspte parmezaan door de risotto en zet de cocottes weer 10 minuten in de oven. Leg ondertussen het spek tussen 2 velletjes keukenpapier en droog het 1 minuut in de microgolfoven.
  • 5 Werk de risotto af met het spek, een blaadje basilicum en parmezaanschilfers.

Risotto met kerstomaten is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Zoutarme, gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonen
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mini tarte tatin met kerstomaten
35 min Snack
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept