Hammetje met mosterdsaus

4
120 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng de hammetjes met 3 liter water en wat zout langzaam aan de kook. Schep het schuim eraf.
  • 2 Pel en kneus de knoflook. Doe alle groenten, samen met de tijm, laurier, kruidnagels en jeneverbessen bij de hammetjes. Laat ze 1,5 uur garen.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de hammetjes uit de bouillon. Bak ze even aan in een pan met boter. Bestrooi met nootmuskaat.
  • 4 Leg ze in een ovenschaal, overgiet met de honing en bak ze 15 minuten in de oven.
  • 5 Zeef de bouillon. Laat de boter smelten en roer er de bloem door. Laat opdrogen op zacht vuur. Voeg er 4 el van de bouillon aan toe, samen met de melk en de room. en roer goed. Roer er de mosterd door. Verwarm op een laag vuur en serveer de saus bij het hammetje.

Hammetje met mosterdsaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfsvleesreepjes met mosterdsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met mosterdsaus en frites
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Malse kiprollade met honing-mosterdaus en salade
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktballetjes op brood met spitskool
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Hammetje met veenbessen, puree en cognacsaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Terrine van hammetje
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Snelle zuurkool met 4 soorten vlees
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hammetje met pruimen van Steven Fontein
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept