Gebraad van hinde met rodekool

6
120 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schaaf de kool fijn. Stoof kort aan in boter. Doe er het sinaasappelsap en de steranijs bij. Dek af en laat 1 uur zachtjes stoven. Kruid met peper en zout.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 3 Kruid het vlees met peper en leg het in een ovenschaal. Verdeel er klontjes boter over en zet 50 minuten in de oven. Het vlees mag binnenin mooi rosé blijven.
  • 4 Schil de sinaasappelen ‘à vif’ en snij de partjes tussen de vliezen uit. Schep ze door de rodekool en laat mee verwarmen.
  • 5 Neem het vlees uit de oven, laat het een kwartiertje rusten onder aluminiumfolie. Snij het in plakjes en serveer met de rodekool.

Gebraad van hinde met rodekool is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Rodekoolstamppot met rundervinken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekool met rozijnen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Orloffgebraad op Italiaanse wijze en tagliatelle met bospaddenstoelen
1 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevuld varkenshaasje met pistachenoten, basilicum en parmigiano
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsgebraad met spek en gestoofde groenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Minilamsgebraad in kruidenkorst en mals honingwitlof
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept