1 Snij de varkenshaasjes in de lengte open en bestrijk ze binnenin met graantjesmosterd en kruidenkaas. Omwikkel de varkenshaasjes met ontbijtspek.
2 Leg de rolletjes in een schaal en doe er de krieken en het kriekbier bij (zorg ervoor dat het vlees onderstaat). Laat 2 uur marineren in de koelkast.
3 Verwarm de oven voor op 160°C. Haal het vlees uit de marinade en schroei het rondom dicht in zonnebloemolie. Leg het in een ovenschaal en laat het nog een kwartiertje garen in de oven.
4 Zeef de marinade en laat ze inkoken. Doe er de krieken weer bij en laat mee verwarmen. Roer er, van het vuur af, de koude boter door.
5 Serveer het varkenshaasje met de kriekensaus. Lekker erbij: gestoofde worteltjes en zelfgemaakte kroketjes.
Varkenshaasje met kruidenkaas en krieken is een recept van Libelle Lekker