Varkenshaasje met kruidenkaas en krieken

4
120 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de varkenshaasjes in de lengte open en bestrijk ze binnenin met graantjesmosterd en kruidenkaas. Omwikkel de varkenshaasjes met ontbijtspek.
  • 2 Leg de rolletjes in een schaal en doe er de krieken en het kriekbier bij (zorg ervoor dat het vlees onderstaat). Laat 2 uur marineren in de koelkast.
  • 3 Verwarm de oven voor op 160°C. Haal het vlees uit de marinade en schroei het rondom dicht in zonnebloemolie. Leg het in een ovenschaal en laat het nog een kwartiertje garen in de oven.
  • 4 Zeef de marinade en laat ze inkoken. Doe er de krieken weer bij en laat mee verwarmen. Roer er, van het vuur af, de koude boter door.
  • 5 Serveer het varkenshaasje met de kriekensaus. Lekker erbij: gestoofde worteltjes en zelfgemaakte kroketjes.

Varkenshaasje met kruidenkaas en krieken is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Everzwijnragout met witte wijn en krieken
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met kriekjes en puree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kriekensoep met rode wijn en gember
35 min
Bekijk recept
Ijsthee met krieken en tequila
Snack
Bekijk recept

Varkenshaasje met champignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Varkenshaasje met sausje van melk met salie
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wok met varkenshaasje en boerenkool
Hoofdgerecht
Bekijk recept