Gebakken pladijs met kruiden

4
55 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Boen de aardappelen schoon. Kook ze gaar in water met een snuifje zout en de komijn.
  • 2 Spoel de pladijzen, dep goed droog en wentel ze in de bloem. Pel de knoflookteentjes en halveer ze overlangs.
  • 3 Bak de spekblokjes krokant in een pan zonder vetstof. Neem ze uit de pan en hou ze warm.
  • 4 Smelt de helft van de boter in een grote pan, laat goed schuimen. Voeg de knoflookteentjes toe en bak ze goudgeel. Schep ze op een bord en hou warm.
  • 5 Bak de pladijzen in dezelfde pan, 3 tot 4 minuten per kant. Kruid met peper en zout. Leg de vis op warme borden, besprenkel met citroensap.
  • 6 Smelt de rest van de boter in de pan. Voeg de gehakte kruiden, jeneverbessen en peperbolletjes toe. Roer er de saffraan door en een snuifje zout. Voeg de spekblokjes toe. Giet er de visfumet bij en warm nog even door. Verdeel saus en knoflook over de vis. Serveer met de aardappeltjes.

Gebakken pladijs met kruiden is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linguine met kruiden
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met Italiaanse kruiden en geroosterde paprika
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken aardappels met verse kruiden
40 min Bijgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept