Hartig gevulde appels

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Meng het gehakt met de sjalot en de helft van de rozijnen. Kruid met peper, zout en een snuifje kaneel.
  • 2 Verwijder met een appelboor het klokhuis. Snij de appels horizontaal doormidden en hol ze nog wat uit. Smelt de boter en bestrijk er de buitenkant mee.
  • 3 Vul de gaatjes - waar het klokhuis zat - met gehakt. Vorm dan van het resterende gehakt 4 hamburgertjes, stop ze tussen 2 appelhelften en druk goed aan.
  • 4 Schik de appels in een ovenschotel, bedruppel met de rest van de boter en strooi er de rest van de rozijntjes bij. Zet 30 à 35 minuten in de oven.

Hartig gevulde appels is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolgoulash
30 min-
Bekijk recept

Ham-aspergetaartje met salade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartig gevulde ciabatta
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Blini’s
35 min
Bekijk recept
Hollandse box-hartig
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept