Chocoladetaart zonder bloem

4
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Hak 250 g chocolade grof en doe er de brandy bij. Laat au bain-marie smelten boven een pan met heet, niet kokend water.
  • 3 Klop de boter samen met de suiker tot een schuimige massa.
  • 4 Splits de eieren. Klop het eiwit stijf met een snuifje zout erin. Klop een voor een de eidooiers door het boter-suikermengsel. Bestrooi met het amandelpoeder en stort er de eiwitsneeuw bovenop. Spatel alles voorzichtig door elkaar.
  • 5 Bekleed een springvorm van 26 cm diameter met bakpapier. Doe er het beslag in en strijk de bovenkant glad. Zet 45 à 50 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat lichtjes afkoelen. Ontvorm en laat verder afkoelen op een rooster.
  • 6 Smelt de rest van de chocolade au-bain-marie. Doe ‘m in een spuitzak en garneer er de taart mee.

Chocoladetaart zonder bloem is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Caribische gazpacho met Pan Franses
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Chocoladecrèmetaart met rood fruit
95 min- Nagerecht
Bekijk recept
Lemon curd-chocoladetaart
2 uur-
Bekijk recept
Chocoladetaart met walnoten
Bekijk recept
Whisky-chocoladetaart met zeezout
1uur- Nagerecht
Bekijk recept