Luikse salade

4
25 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de (geschilde) aardappelen in dikke plakken. Kook ze gaar. Kook de boontjes beetgaar en spoel ze meteen met koud water. Halveer ze overlangs. Kook de eieren 7 minuten, pel ze en snij ze doormidden.
  • 2 Pel en snipper de sjalotten. Bak ze glazig met de spekjes. Blus met de azijn en schep er de boontjes door. Kruid met peper en een beetje zout.
  • 3 Klop de ingrediënten voor de mosterdvinaigrette tot een gebonden geheel. Breng op smaak.
  • 4 Meng aardappelen, boontjes en spek. Leg de eieren erop. Schenk er de vinaigrette over.

Luikse salade is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Luikse balletjes met zoete saus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken hazenrugfilet met risotto van bospaddenstoelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken vegetarische pensen met appels, noten en Luikse siroop
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept