Aubergines gevuld met lamsgehakt

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Pel en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes. Pel en snipper de knoflook. Snij de aubergines overlangs doormidden. Haal er zoveel mogelijk vruchtvlees uit en snij het in blokjes.
  • 3 Bak het lamsgehakt rul en zet even apart.
  • 4 Fruit de knoflook, blokjes aubergine en tomaten in een beetje olie. Doe er het gehakt en de rozijnen bij en schep om. Breng op smaak met peper en zout.
  • 5 Vul de aubergines met het mengsel en schik ze in een ingevette ovenschaal. Zet 45 minuten in de oven. Bestrooi met gesnipperde koriander en serveer.

Aubergines gevuld met lamsgehakt is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gevulde courgettes met tomatensaus
30 min-
Bekijk recept
Shish barak
1 uur-
Bekijk recept
Kleine gehaktballetjes met rijst
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mechaoui op stokjes met komijn-koriandermarinade en köfte met Marokkaanse kruidenpasta
15 min-
Bekijk recept

Groentelasagne met komijnrijst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moussaka
1u5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Auberginestoofpot met kikkererwten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aubergine met tomaten en mozzarella
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept