1 Klop de eieren, dooiers en 60 g suiker op tot een dikke witte massa. Klop de 250 ml room stijf en spatel ’m erdoor.
2 Verkruimel de speculaas grof. Snij de pralines in grove stukken. Schep ze allebei door het mengsel.
3 Bekleed een cakevorm met bakpapier en doe het mengsel erin. Laat 4 uur opstijven in de diepvriezer.
4 Doe de 100 g suiker in een pan met dikke bodem en laat smelten, zonder te roeren. Blus - voorzichtig - met het sinaasappelsap en laat koken tot alle suiker opgelost is. Roer er de scheut room door.
5 Schil de sinaasappels ‘à vif’, dus tot op het vruchtvlees. Snij de partjes tussen de vliezen uit.
6 Snij de speculaasterrine in plakken en serveer met partjes sinaasappel, sinaaskaramel en muntblaadjes.
IJskoude speculaasterrine met sinaaskaramel is een recept van Libelle Lekker