Kip met een romige vulling

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en snipper 2 teentjes knoflook. Fruit ze in wat olie.
  • 2 Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water. Pureer met de melk, de boter en de knoflook. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • 3 Beleg de kipfilets met een plakje ham en een plakje kaas. Vouw dicht en steek vast met een prikker.
  • 4 Klop het ei los en kruid met peper en zout. Meng het paneermeel met de groene kruiden. Wentel de kippakketjes achtereenvolgens door bloem, ei en paneermeel. Bak ze goudbruin in wat olie.
  • 5 Snipper de overige teentjes knoflook en fruit ze glazig in wat olie. Blus met de wijn en de room. Laat 5 minuten zachtjes sudderen en breng op smaak met peper en zout. Serveer de kip met de puree en de saus.

Kip met een romige vulling is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Wontondriehoekjes
35 min Snack
Bekijk recept
Groentedumplings met biet en koriander
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap soezen bakken
15 min Gebak
Bekijk recept
Mexicaanse nachotaart
2 uur-
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept