Rodebessengelei

4
30 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de bessen en rist ze af in een pan met een bodempje water. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen.
  • 2 Zet een zeef boven een kom, met daarin een vochtige kaasdoek of keukenhanddoek. Doe er de bessen in en laat uitlekken. Knijp dan ook het laatste sap eruit.
  • 3 Meet 750 ml sap af en breng het samen met de geleisuiker aan de kook. Laat 4 minuten borrelen.
  • 4 Neem de confituur van het vuur en schep het schuim af. Laat 10 minuten rusten. Schenk in bokaaltjes en dek meteen af. Bewaar op een koele, donkere plaats.

Rodebessengelei is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Evermedaillons, gegratineerde selder met appelen en feta
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijn met Geuze
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Deense Gehaktballetjes
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hindekroon met ’grand veneur’-saus
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Evermedaillons, gegratineerde selder met appelen en feta
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijn met Geuze
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Deense Gehaktballetjes
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hindekroon met ’grand veneur’-saus
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept