Kriekenconfituur met chocolade

4
60 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel en ontpit de krieken. Meng ze met de geleisuiker. Laat 1 uur trekken.
  • 2 Snij het vanillestokje overlangs open en schraap het merg los. Pureer de helft van de krieken.
  • 3 Doe de gepureerde krieken in een kookpan, samen met de hele krieken, het vanillestokje en het merg. Breng al roerend aan de kook en laat 3 minuten borrelen.
  • 4 Neem de pan van het vuur en verwijder het vanillestokje. Laat de confituur 5 minuten afkoelen en roer er vervolgens de chocoladesaus door.
  • 5 Giet laagjes confituur in de bokaaltjes en strooi over elk laagje telkens wat geraspte chocolade. Dek de bokaaltjes af en bewaar ze op een donkere plaats.

Kriekenconfituur met chocolade is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept

Everzwijnragout met witte wijn en krieken
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofvlees met kriekjes en abdijbier
0 min
Bekijk recept
Stoofvlees met kriekjes en abdijbier
0 min
Bekijk recept
Chocoladerol met vulling van room en krieken
30 min Nagerecht
Bekijk recept