Ovenschotel met brood en fruit

4
40 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 150°C. Snij het brood diagonaal doormidden.
  • 2 Vet een ovenschaal of individuele schaaltjes in met boter. Schik er dakpansgewijs 8 driehoekjes brood in. Verdeel er het fruit over en schep daarop de helft van de crème anglaise. Bedek met de rest van het brood en giet er de overgebleven crème over.
  • 3 Vul de schaal van de oven tot de helft met kokend water en zet er de schaal met brood in. Bak 30 minuten. Laat afkoelen.
  • 4 Bestrooi het gerecht met suiker en laat karamelliseren onder de hete ovengrill (of gebruik een brander voor crème brûlée). Serveer met een schepje zure room.

Ovenschotel met brood en fruit is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Smoothie plus
5 min
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Gewokte tonijn met exotisch fruit
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ovenschotel met gehakt en groente
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met tilapiafilet in ontbijtspek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel van groenten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept