1 Schil de aardappelen en rasp ze grof. Druk er goed het vocht uit (eventueel met een keukenhanddoek).
2 Pel en snipper de uien. Meng ze met de geraspte aardappelen. Kruid met peper, zout en een vleugje nootmuskaat.
3 Pel en snipper de knoflook. Meng de knoflook met de eidooiers en 2 kl mosterd. Voeg er al roerend zoveel olie aan toe als nodig is voor een mooie binding. Breng de aioli op smaak met citroensap en munt.
4 Verwarm olijfolie in een pan en schep er kleine porties aardappel in. Druk ze plat tot een koekje. Bak ze gaar en goudbruin.
5 Kruid de zalmfilets aan beide kanten met peper en zout en bestrijk ze met 2 kl mosterd. Bak ze in wat boter of olijfolie. Serveer met de rösti en de aioli.
Rösti met zalm en munt-aioli is een recept van Libelle Lekker