Zelfgemaakte frietjes

20 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen. Snij ze in plakjes van ongeveer 1 cm en snij de plakjes in staafjes. Spoel ze onder koud water en dep ze goed droog met een schone keukenhanddoek.
  • 2 Verhit het frituurvet tot 160°C. Leg een handvol frietjes in het frituurmandje en laat enkele minuten bakken. Schud even, zodat ze niet aan elkaar kleven. Laat de voorgebakken frieten uitlekken en een beetje afkoelen.
  • 3 Verhoog de temperatuur van het frituurvet tot 180°C en bak de frietjes in een tweede beurt knapperig goudgeel.
  • 4 Laat uitlekken. Schud ze op en serveer ze in een puntzak, bestrooid met een beetje zout.

Zelfgemaakte frietjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkooltaart en frietjes uit de oven
15 min, wachten 40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met kruidenroomkaas
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische gehaktballetjes met tomatensaus en frietjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsgebraad met spek en gestoofde groenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Huisje van Hans en Grietje
Nagerecht
Bekijk recept
Thaise salade met kipbrochettes en pindanoten
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saté babi
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept