Zeetong met sabayon van mosselen

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Fruit voor de sabayon de sjalot glazig in boter met de saffraan. Blus met wijn en laat inkoken tot de helft. Zeef en zet apart.
  • 2 Fruit de ui in boter. Doe er de mosselen bij, dek af en laat openkoken. Pel ze en hou ze warm. Zeef 500 ml van het mosselvocht en hou apart.
  • 3 Spoel de tongen en dep ze droog. Bestrooi ze lichtjes met bloem. Bak ze in ruim boter goudbruin. Kruid met peper en zout en hou warm.
  • 4 Klop voor de sabayon de eieren samen met de dooiers, het mosselvocht en de saffraanwijn au bainmarie tot een schuimige massa. Meng er dan al kloppend de gesmolten boter door. Breng op smaak met peper en citroensap.
  • 5 Verdeel de zeetong en de mosselen over de borden. Giet er de sabayon over en garneer met een plukje groen.

Zeetong met sabayon van mosselen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept

Zeetong met kurkuma en slaatje van tomaten, peterselie, koriander en nootjes
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Florida Zeetong
0 min
Bekijk recept
Duo van zeetong en nieroogkreeftjes met groententa
0 min
Bekijk recept
Gegrilde Zeetong Met Gestoofte Groenten En Saffraan Risotto
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept