Tomatensaus basisrecept

60 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en ontpit de tomaten, snij ze in stukjes. Pel en snipper de sjalotten en de knoflook.
  • 2 Bind de tijm, peterselie, rozemarijn en laurier samen tot een kruidentuiltje.
  • 3 Fruit de sjalot glazig in 100 ml olijfolie. Voeg er de knoflook aan toe en laat heel even meestoven. Roer er de stukjes tomaat door en leg er het kruidentuiltje bij. Bestrooi met de suiker en kruid met peper en zout.
  • 4 Zet het vuur lager en laat de tomatensaus zonder deksel gedurende 1 uur zachtjes sudderen. Haal dan het kruidentuiltje weg en breng de saus nog op smaak met peper en zout.
  • 5 Verdeel de tomatensaus over (brandschone!) bokaaltjes. Schroef ze meteen dicht en laat ze afkoelen. De saus is tot 8 maanden houdbaar op een koele, droge plaats. Invriezen kan natuurlijk ook.

Tomatensaus basisrecept is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Basisrecept biefstuk bakken
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Basisrecept kippenbouillon
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Basisrecept aardappelpuree
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Basisrecept rijstepap
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete bonen met worstjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept