Ierse aardappelschotel

4
60 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
    : Schil en spoel de aardappelen. Kook ze gaar in gezouten water. Snij de lente-uitjes in ringen. Snij de kool in reepjes. Breng 1 liter water met azijn aan de kook. Verwarm de melk.
  • 2 Kook de kool 10 minuten in gezouten water. Haal het met een schuimspaan uit de pan. Druk er het vocht uit.
  • 3 Smelt de helft van de boter in een stoofpan. Roerbak de kool en de uitjes. Zet het vuur uit. Pureer de aardappelen met de groenten. Giet er geleidelijk de warme melk bij, tot een romige puree. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • 4 Breek de eieren. Laat ze voorzichtig in het kokendhete water met azijn glijden. Pocheer ze 4 à 5 minuten; het water mag niet meer koken.
  • 5 Schik op elk bord puree en een gepocheerd ei. Werk af met gemalen peper.

Ierse aardappelschotel is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Braadworstschotel met erwten en munt
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelschotel met gerookte makreel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelschotel met geitenkaas
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelschotel met kropsla
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ierse lendenbiefstuk, "gravy" saus en wortelkoekjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Blini's met zure room, bietjes en zalm
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ierse room
Nagerecht
Bekijk recept
Ierse rundvlees-brochette
75 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept