Florentijnse eieren

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
    : Verwarm de oven voor op 200° C. Maak de spinazie schoon, spoel en laat uitlekken. Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Vet 4 ovenschaaltjes in met 1 el olijfolie.
  • 2 Verhit de rest van de olie in een grote pan en fruit de sjalotten en knoflook glazig. Voeg de spinazie toe en laat afgedekt op een zacht vuurtje slinken. Kruid met zout en nootmuskaat. Roer de room en de helft van de kaas door de spinazie.
  • 3 Verdeel de spinazie over de ovenschaaltjes. Maak in het midden een kuiltje en breek boven elk kuiltje een ei. Bestrooi met de rest van de parmezaan. Schuif 10 tot 15 minuten in de oven, tot het eiwit gestold is en de dooier nog lopend. Kruid met peper en zout. Serveer meteen.
  • 4 Tip: In plaats van de eieren in de oven klaar te maken, kunt u ze ook 3 minuten pocheren en vervolgens op de spinazie in het schaaltje leggen.

Florentijnse eieren is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Zachtgekookt ei met soldaatje
10 min
Bekijk recept
Spaanse eieren
32 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Steaks op Florentijnse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Steaks gevuld op Florentijnse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliata op Florentijnse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Florentijnse Kabeljauw
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept