Gebakken sint-jakobsvruchten met radijsjes

4
45 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de knolselder en snij hem in blokjes. Kook ze ongeveer 15 minuten in groentebouillon. Stamp de knolselder grof, voeg eventueel meer bouillon toe of laat nog even inkoken. Roer de boter door de knolselderpuree, kruid met zout en nootmuskaat.
  • 2 Maak de rammenas en de radijsjes schoon, snij of schaaf ze in dunne plakjes. Bestrooi met zout en laat 10 minuten trekken, dep droog. Vermeng de radijsjes en de rammenas met 2 el olie, breng op smaak met citroensap.
  • 3 Dep de sint-jakobsvruchten droog met keukenpapier. Kruid met peper en zout. Bak ze in de rest van de olie goudbruin in 1 tot 2 minuten per kant. Serveer met de knolselderpuree en de radijssalade. Werk naar smaak af met een blaadje groen.

Gebakken sint-jakobsvruchten met radijsjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Knapperige salade met peterseliedressing
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Zoetzuur varkensvlees met sesam-radijs
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept