Langoustines in tomatensaus met polenta

4
45 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en snipper de ui. Pel en plet de knoflookteentjes. Fruit de ui glazig en zacht in 2 el olijfolie. Voeg er de tomatenblokjes en de gepelde knoflook aan toe, breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat inkoken tot de helft. Giet er de fond bij en laat nog 5 minuten koken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • 2 Maak de polenta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng op smaak met peper en zout.
  • 3 Leg de langoustines in de saus, laat ze afgedekt op zacht vuur in 5 tot 10 minuten net gaar worden. Breng verder op smaak met peper en zout. Bestrooi met peterselie en schep om. Verdeel de garnalen met de polenta over warme borden. Serveer meteen.

Langoustines in tomatensaus met polenta is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gemarineerde zalmfritters
20 min Snack
Bekijk recept
Italiaanse millefeuille met polenta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Polentagaletten, moes met 3 soorten ui
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevuld varkenshaasje met pistachenoten, basilicum en parmigiano
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lentesalade van kreeft en langoustines
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Asperge-tagliatelle met langoustines
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Blini’s van zoete aardappelen met langoustines
Snack
Bekijk recept
Paella royal
Hoofdgerecht
Bekijk recept