Salade met asperges en gebakken langoustines

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de asperges, verwijder de harde onderkant en schil ze. Trek ze met een dunschiller in lange dunne repen. Spoel de courgettes en snij ze in plakken. Maak de lente-uitjes schoon en snij een flink deel van het groen weg.
  • 2 Blancheer de asperges 2 tot 3 minuten in kokend gezouten water. Haal ze met een schuimspaan uit de pan, spoel meteen onder koud water en laat uitlekken. Blancheer ook de courgettes 2 tot 3 minuten, en vervolgens de lente-uitjes. Laat goed uitlekken.
  • 3 Klop een vinaigrette van 5 el olijfolie, 3 el balsamicoazijn, peper en zout.
  • 4 Verhit 2 el olie in een pan en bak de langoustines 2 tot 3 minuten op hoog vuur, keer ze geregeld om. Kruid met peper en zout, besprenkel met citroensap. Verdeel de groenten en de langoustines over 4 borden, werk af met peterselietakjes. Besprenkel met vinaigrette en serveer meteen.

Salade met asperges en gebakken langoustines is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Lentesalade van kreeft en langoustines
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Asperge-tagliatelle met langoustines
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Blini’s van zoete aardappelen met langoustines
Snack
Bekijk recept
Paella royal
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept