Spinazietaartjes met zalm

4
30 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de gerookte zalm in blokjes en zet ze koel weg. Maak de spinazie schoon. Spoel, laat goed uitlekken en hak hem grof. Verhit de olijfolie in een pan en laat de spinazie ongeveer 5 minuten slinken. Voeg de room toe, kruid met peper en zout. Laat nog 2 minuten zachtjes verder koken. Verwarm de oven voor op 200° C.
  • 2 Leg de vellen filodeeg open op een werkvlak. Smelt de boter in een steelpannetje en kwast er het deeg mee in. Leg telkens twee vellen op elkaar. Knip het deeg in stukken en verdeel ze over vuurvaste schaaltjes. Zet ze 5 minuten in de oven. Verlaag de oventemperatuur tot 90° C. Vul de taartjes met spinazie en schuif ze nog 5 minuten in de oven.
  • 3 Rooster ondertussen de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Ontvorm de spinazietaartjes. Werk af met gerookte zalm en pijnboompitten. Serveer meteen.

Spinazietaartjes met zalm is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Spinazietaartjes Met Geitenkaas
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provencaalse Spinazietaartjes Met Geitenkaas En Paprika
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provencaalse Spinazietaartjes
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provencaalse Spinazietaartjes
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept