2 Boen de citroenen schoon met warmwater. Dep ze goed droog en rasp de schilfijn. Pers de citroenen.
3 Beboter de taartvorm.
4 Roer de boter romig in een mengkom. Halveerhet vanillestokje overlangs en schraaphet merg uit. Doe het vanillemerg met desuiker, 1 ei, het amandelpoeder en eensnuifje zout bij de boter en vermeng. Voegde bloem toe en kneed tot een stevig deeg.Wikkel in plasticfolie en laat 30 minutenrusten in de koelkast.
5 Rol het deeg uit op een met bloem bestovenwerkvlak. Leg het daarna in de taartvorm. Prik de bodem inmet een vork. Dek af met plasticfolie en zet30 minuten koel weg.
6 Bak detaartbodem 10 minuten voor. Laat afkoelen.Temper de temperatuur tot 180° C.
7 Meng 4 eieren metde suiker en de room. Voeg de gerasptecitroenschil en het sap toe. Verdeel decitroencrème over de taartbodem. Bak detaart 30 minuten in de oven. Laat afkoelen.