Citroentaart

6
0 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200° C.
  • 2 Boen de citroenen schoon met warmwater. Dep ze goed droog en rasp de schilfijn. Pers de citroenen.
  • 3 Beboter de taartvorm.
  • 4 Roer de boter romig in een mengkom. Halveerhet vanillestokje overlangs en schraaphet merg uit. Doe het vanillemerg met desuiker, 1 ei, het amandelpoeder en eensnuifje zout bij de boter en vermeng. Voegde bloem toe en kneed tot een stevig deeg.Wikkel in plasticfolie en laat 30 minutenrusten in de koelkast.
  • 5 Rol het deeg uit op een met bloem bestovenwerkvlak. Leg het daarna in de taartvorm. Prik de bodem inmet een vork. Dek af met plasticfolie en zet30 minuten koel weg.
  • 6 Bak detaartbodem 10 minuten voor. Laat afkoelen.Temper de temperatuur tot 180° C.
  • 7 Meng 4 eieren metde suiker en de room. Voeg de gerasptecitroenschil en het sap toe. Verdeel decitroencrème over de taartbodem. Bak detaart 30 minuten in de oven. Laat afkoelen.

Citroentaart is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Citroentaart
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-citroentaart van de barbecue
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Citroentaart met pistachenoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Frisse citroentaart
55 min Nagerecht
Bekijk recept

Citroentaart
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-citroentaart van de barbecue
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Citroentaart met pistachenoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Frisse citroentaart
55 min Nagerecht
Bekijk recept