Sinaasappelsoufflé

4
55 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Vet de soufflévormpjes in met boter,bestrooi de bodem en de zijkanten metsuiker. Klop de overtollige suiker er zachtjesuit. Zet de vormpjes koud weg.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180° C. Vul eenovenschotel tot 2 à 3 cm hoog met heetwater en schuif in de oven.
  • 3 Splits de eieren.
  • 4 Breng de melk aan de kook met een snuifjezout en 1 eetlepel suiker. Roer er het griesmeeldoor en laat even koken. Voeg de gerasptesinaasappelschil toe. Giet het mengselin een schaal en laat afkoelen.
  • 5 Roer een na een dedooiers door de griesmeelmassa. Voeg hetamandelpoeder en de sinaasappellikeurtoe. Klop de eiwitten tot zachte pieken.Voeg de rest van de suiker toe en klopverder tot een glanzende eiwitsneeuw.Spatel onder het beslag.
  • 6 Schep het beslag in de soufflévormpjes enzet ze in het warmwaterbad. Bak ± 20minuten tot ze mooi gerezen en gaar zijn.Bestuif met poedersuiker en serveer meteen.Werk af met sliertjes sinaasappelschil.

Sinaasappelsoufflé is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

sinaasappelsoufflé (soufflé à l’orange)
0 min
Bekijk recept

sinaasappelsoufflé (soufflé à l’orange)
0 min
Bekijk recept