Spinazietaartjes met kip

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de kipfilets in reepjes. Kruid ze met peper en zout. Breng de kippenbouillon aan de kook. Zet het vuur lager en laat de kipreepjes 5 minuten zacht meekoken. Doe ze in een vergiet.
  • 2 Laat de gespoelde spinazie (ook diepvriesspinazie) op vrij hoog vuur stoven tot het aanhangende water vrijwel volledig verdampt is. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  • 3 Kook de geschilde aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en laat kort opdrogen op het vuur. Pureer met een paar eetlepels warme kippenbouillon.
  • 4 Bestrijk de binnenkant van vier middelgrote, diepe ovenschaaltjes lichtjes met olijfolie. Schep er een flinke laag spinazie in. Leg er de kipreepjes op. Verdeel er de aardappelpuree over.
  • 5 Beleg met nootjes boter en zet 10 minuten in de oven op 200° C. Zet de schaaltjes op borden, met wat raketsla erbij.

Spinazietaartjes met kip is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Spinazietaartjes Met Geitenkaas
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provencaalse Spinazietaartjes Met Geitenkaas En Paprika
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provencaalse Spinazietaartjes
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provencaalse Spinazietaartjes
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept