1 Snij de kipfilets in reepjes. Kruid ze met peper en zout. Breng de kippenbouillon aan de kook. Zet het vuur lager en laat de kipreepjes 5 minuten zacht meekoken. Doe ze in een vergiet.
2 Laat de gespoelde spinazie (ook diepvriesspinazie) op vrij hoog vuur stoven tot het aanhangende water vrijwel volledig verdampt is. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
3 Kook de geschilde aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en laat kort opdrogen op het vuur. Pureer met een paar eetlepels warme kippenbouillon.
4 Bestrijk de binnenkant van vier middelgrote, diepe ovenschaaltjes lichtjes met olijfolie. Schep er een flinke laag spinazie in. Leg er de kipreepjes op. Verdeel er de aardappelpuree over.
5 Beleg met nootjes boter en zet 10 minuten in de oven op 200° C. Zet de schaaltjes op borden, met wat raketsla erbij.
Spinazietaartjes met kip is een recept van Libelle Lekker