Aardappeltaart met chorizo en tomatensalsa

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 225 °C. Laat het bladerdeeg op kamertemperatuur komen en rol het open op een bakplaat.
  • 2 Pel en snipper de sjalot. Stoof ‘m glazig in 1 el olijfolie. Doe er de rucola bij en roerbak 3 minuten, tot de rucola geslonken is. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen.
  • 3 Spoel de aardappelen en dep ze droog. Snij ze in plakken van 2 mm dik.
  • 4 Verdeel de rucola over het deeg, blijf ± 4 cm van de rand af. Schik daarop, dakpansgewijs, plakjes aardappel en chorizo. Bestrooi met gehakte rozemarijn en kruid met peper en zout.
  • 5 Vouw de deegrand wat over de vulling heen en bestrijk met losgeklopt ei. Zet 20 minuten in de oven, tot het deeg mooi goudbruin en gerezen is.
  • 6 Pel en ontpit de tomaten. Snij de tomaten en de paprika in miniblokjes. Snij de lente-ui in ringetjes. Meng alles met de olijfolie en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de salsa in een apart kommetje bij de taart.

Aardappeltaart met chorizo en tomatensalsa is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groene asperges met salsa van tomaat, ui en kappertjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kaas-havermoutpannenkoekjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Venkelsoep met tomatensalsa
55 min Voorgerecht
Bekijk recept

Witlof-aardappeltaart
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Amerikaanse zoete aardappeltaart
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardappeltaart van Perupas
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappeltaart met ham
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept