Vogelnestjes met kwartelei

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de eitjes hard in 4 minuten en pel ze. Breng de bouillon aan de kook.
  • 2 Snipper de ui fijn, schraap de wortelen en snij ze in kleine blokjes. Snij de aardappelen met de mandoline in flinterdunne frietjes, spoel ze en dep droog.
  • 3 Maak gehaktballetjes rond de eieren. Kook de ’vogelnestjes’ 5 minuten in de bouillon. Haal ze eruit, hou de bouillon bij.
  • 4 Verhit wat boter in een pan en stoof er de ui en wortelen in, voeg de tomatenblokjes toe, de laurier, de Provençaalse kruiden en breng op smaak met peper en zout. Voeg een kopje van de bouillon toe en laat 15 minuten op een zacht vuurtje pruttelen.
  • 5 Rol de vogelnestjes in de bloem en bak ze in een pannetje. Bak de frietjes krokant, laat uitlekken en strooi er wat zout over.
  • 6 Serveer de frietjes met de vogelnestjes en de tomatensaus.

Vogelnestjes met kwartelei is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Tomatentaartjes met kwartelei
1u5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met kwartelei, haricots verts en spek
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Amuse van kalfsfilet en kwartelei
10 min Snack
Bekijk recept
Carpacciopasteitjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Vogelnestjes
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Vogelnestjes
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse Aardappel Omelet
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vogelnestjes
30-60 min -
Bekijk recept