Asperges koken

30 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Asperges koken kan iedereen. De kunst bestaan erin om de kopjes zo gaaf mogelijk te houden. Een pan waarin de asperges rechtop kunnen koken is handig, maar niet noodzakelijk. Asperges koken zonder dat de kopjes te zacht worden, gaat even goed in een ruime pan met water. Het gaat als volgt...
  • 2 Schil de asperges met een dunschiller en zorg ervoor dat je 3 cm van de kopjes af blijft.
  • 3 Breek of snij het achterste deel af.
  • 4 Leg de asperges in een ruime pan met gezouten water.
  • 5 Breng ze aan de kook en laat ze 3 tot 4 minuten koken. Zorg dat de aspergepunten niet tegen de rand van de pan worden gedrukt.
  • 6 Haal de pan van het vuur en laat ze 15 tot 20 minuten met gesloten deksel staan. Ze zijn gaar als je het uiteinde (niet het kopje) tussen duim en wijsvinger kan indrukken zonder dat het afbreekt.

Asperges koken is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Blinde vinken van skrei en broccolistoemp
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fusilli met zalm en snijbonen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met romige zeevruchten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept