Kalkoenrollade met spinazievulling

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 160° C. Snij het kalkoengebraad zo open, dat u het kunt vullen en oprollen (of vraag de slager om het te doen).
  • 2 Blancheer de spinazie heel even in lichtgezouten water. Laat uitlekken en hak fijn.
  • 3 Pel en snipper de ui en de knoflook. Meng met de spinazie, parmezaan, amandelschilfers en 2 el olijfolie. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • 4 Verdeel de vulling over het vlees. Rol op en bind vast met keukentouw. Leg het gebraad in een ingevette braadslede. Druppel er flink wat olijfolie over en zet 40 minuten in de oven. Bedruip regelmatig met het braadvocht.
  • 5 Meng de honing met het paprikapoeder en het sinaasappelsap. Bestrijk er het gebraad mee. Zet nog 10 minuten in de oven.

Kalkoenrollade met spinazievulling is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazielasagne
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Maïspannenkoekjes met spinazievulling
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie-kaastaart
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Plat brood gevuld met spinazie (dürüm)
50 min Snack
Bekijk recept

Kalkoenrollade gevuld met appelen, salie en pancetta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoenrollade met olijven
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoenrollade met cranberry's en appelcrumble
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoenrollade met spekboontjes
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept