Sint-jakobsschelpen met Belgisch witloof

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij het uiteinde van de witloofstronken en snij de rest in grove snippers. Kruid met peper en zout.
  • 2 Snij de sint-jakobsnoten middendoor.
  • 3 Laat in een braadpan de boter licht kleuren. Sauteer daarin de witloofsnippers.
  • 4 Kruid de sint-jakobsnoten met peper en zout en een snuifje koriander. Wentel in bloem.
  • 5 Meng honing, room, de helft van de sherry-azijn en een paar druppels kalfsfond door het witloof.
  • 6 Bak de sint-jakobsnoten snel goudgeel in hete olijfolie.
  • 7 Laat de fond voor de saus met de rest van de azijn tot op de helft inkoken en werk op met de boter.
  • 8 Schik het witloof in het midden van een voorverwarmd bord, leg daarrond de schijven sint-jakobsnoot en een paar lepels saus. Versier met kervelpluksels.

Sint-jakobsschelpen met Belgisch witloof is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van luzerne en witloof
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipcurry met witloof
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pannetje van sint-jakobsvruchten met lime pepper, gebakken babywitlofjes en snijbonen met wasabi en sesam
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met sint-jakobsschelpen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept