1 Snij het uiteinde van de witloofstronken en snij de rest in grove snippers. Kruid met peper en zout.
2 Snij de sint-jakobsnoten middendoor.
3 Laat in een braadpan de boter licht kleuren. Sauteer daarin de witloofsnippers.
4 Kruid de sint-jakobsnoten met peper en zout en een snuifje koriander. Wentel in bloem.
5 Meng honing, room, de helft van de sherry-azijn en een paar druppels kalfsfond door het witloof.
6 Bak de sint-jakobsnoten snel goudgeel in hete olijfolie.
7 Laat de fond voor de saus met de rest van de azijn tot op de helft inkoken en werk op met de boter.
8 Schik het witloof in het midden van een voorverwarmd bord, leg daarrond de schijven sint-jakobsnoot en een paar lepels saus. Versier met kervelpluksels.
Sint-jakobsschelpen met Belgisch witloof is een recept van Libelle Lekker