Zoek
Zeepalingsoep
4
45 min
Libelle Lekker
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
600 g zeepaling (in dikke plakken)
1 l visfond
1 venkelknol (in blokjes)
1 courgette (in blokjes)
3 wortelen (in blokjes)
100 g zuring
50 g bakboter
1 eidooier
1 dl room
1 el peterselie (fijngehakt)
15 g kervel
Bereiding
1
Fileer de zeepaling en snij hem in dikke plakken.
2
Snij de groenten in brunoise.
3
Hak de peterselie fijn.
4
Pocheer de palingfilets gaar in visfumet. Hou de zeepaling apart warm.
5
Stoof de groenten lichtjes aan in boter. Laat uitzweten en giet de visfumet erbij.
6
Blancheer de zurkel, hak fijn en voeg bij de soep voegen. Laat het geheel een vijftal minuutjes koken. Let erop dat de groentjes beetgaar blijven.
7
Controleer de soep op kruiding, werk af met een binding van eierdooier en room.
8
Leg wat plakjes zeepaling in een diep bord, doe er de soep bij. Werk af met gehakte peterselie en kervelpluksels.
Zeepalingsoep is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker