Aardappelen in veldkleed met grijze garnalen

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Was de ongeschilde aardappelen zeer goed, doorprik ze en leg 25 minuten in de oven. Ze moeten binnenin gaar zijn en aan de buitenkant licht gekorst.
  • 3 Snipper de sjalotten.
  • 4 Haal de aardappel uit de oven en snij in de lengte middendoor. Hol met een lepel de aardappel uit en doe de pulp in een pannetje. Hou de uitgeholde aardappelen warm.
  • 5 Voeg een klont boter bij de pulp en plet met een vork tot puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • 6 Stoof de sjalotten in een sauspannetje in de rest van de boter tot ze glazig zijn (niet laten kleuren). Vul ondertussen de aardappelbootjes met de puree.
  • 7 Voeg de garnalen bij de sjalotten, giet de room erbij en laat heel even indikken. Voeg een beetje citroen bij en kruid met peper en zout.
  • 8 Schik de gevulde aardappelbootjes op voorverwarmde borden en overgiet met de saus. Bestrooi met bieslook en versier eventueel het bord met een tuiltje groene kruiden.

Aardappelen in veldkleed met grijze garnalen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Aardappelpuree
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saucijs met gebakken aardappelen en bloemkool
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappel met weekendtoppings
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept