Zoek
Tarbot met zalm en asperges in blanke botersaus
4
30 min
Libelle Lekker
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
600 g tarbotfilet
300 g zalmfilet (in grove stukken)
2 eiwitten
0.5 dl room
1 el verse bieslook (fijngehakt)
12 groene asperges
50 g peulen
250 g bakboter
6 g roomboter
1 dl droge, witte wijn
0.5 cl witte wijnazijn
peper
zout
2 takjes dille
2 sjalotten (gesnipperd)
Bereiding
1
Snipper de sjalotten.
2
Snij de zalm in grove stukken.
3
Hak het bieslook fijn.
4
Laat de sjalotten met wijn en azijn, peper en zout zachtjes inkoken tot er bijna geen vocht meer overblijft.
5
Leg de stukken zalm in de keukenrobot met eiwit, room, peper en zout. Maal tot een gladde massa, voeg bieslook toe en laat nog heel even draaien.
6
Snij de stukken tarbot in 2 plakken en leg er de zalmmousse tussen. Druk even aan en strijk de zijkanten met een mes glad.
7
Kook de groenten gaar in gezouten water (ongeveer 5 minuten).
8
Kruid de vis en stoom 8 minuten.
9
Haal de boter uit de koelkast en klop stukje voor stukje onder de sjalottenreductie. Zeef deze saus. 1
0
Laat de groenten uitlekken en schik samen met de vis op het bord. Schep de saus er rond en versier elk bord met een takje dille.
Tarbot met zalm en asperges in blanke botersaus is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Asperges met ei en botersaus
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bietengnocchi met salie en sinaasappel
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Garnalen met limoen-beurre blanc
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Asperges met ham, ei en botersaus
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Duo van tarbot en asperges, truffelsaus
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde tarbot met slaatje van rauwe courgettes
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saltimbocca van tarbot
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tarbot Met Tijmsaus
10-20 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept