Mosselsoepje

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de prei en selderij schoon, was en snij in grove stukken.
  • 2 Hak de peterselie fijn.
  • 3 Smelt een nootje boter in een kookpan en fruit de groenten even.
  • 4 Voeg de mosselen toe en kruid met peper en zout. Giet de wijn erbij, kook de mosselen gaar en haal ze uit hun schelp.
  • 5 Zeef het kookvocht van de mosselen door een puntzeef. Voeg de room toe en laat even doorkoken. Breng de roomsoep op smaak met peper, zout en saffraan.
  • 6 Schik de mosselen in individuele soepkommetjes, overgiet met de roomsoep en garneer met wat gehakte peterselie en wat mosselschelpen.

Mosselsoepje is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselsoepje
45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mosselsoepje met kokosmelk
60 min Voorgerecht
Bekijk recept
Oosters mosselsoepje
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mosselsoepje geparfumeerd met saffraan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Mosselsoepje
45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mosselsoepje met kokosmelk
60 min Voorgerecht
Bekijk recept
Oosters mosselsoepje
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mosselsoepje geparfumeerd met saffraan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept