Gefrituurde reuzengarnaal

4
60 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de scampi's, verwijder het darmkanaal, spoel ze met koud water en dep droog.
  • 2 Meng het citroensap, de Worcestershiresaus, de sojasaus en de cognac. Laat de reuzengarnalen hierin één uur marineren.
  • 3 Klop de bloem, de eierdooiers en het bier tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper, zout en suiker en laat een kwartiertje rusten op kamertemperatuur. Klop de eiwitten stijf en schep voorzichtig door het beslag met een houten spatel. Verdeel het beslag over individuele kommetjes.
  • 4 Warm olie of vet op in een fonduepan tot circa 180 graden. Schik de reuzengarnalen op een dienbord en serveer met de kommetjes beslag.
  • 5 Prik de reuzengarnalen op een fonduevorkje, haal door het beslag halen en bak onmiddellijk in de hete olie.

Gefrituurde reuzengarnaal is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken reuzengarnaal met look
0 min
Bekijk recept
Gebakken reuzengarnaal met fijne groenten
0 min
Bekijk recept
Aardappel - brochette met zeevruchten
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Reuzegarnaal Op Z'n Provencaals
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Amandelschuim, tutti frutti
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Churros (gefrituurde deegstengels)
50 min
Bekijk recept
Gefrituurde gamba's met aardappelchips
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept