2 Snij de wijtingfilets in kleine stukken, maal fijn in de keukenrobot en meng in een kom met de geplette beschuiten. Meng het kippenbouillonblokje erdoor samen met de losgeklopte eieren en de geklaarde boter. Kneed alles tot een homogeen mengsel en breng op smaak met peper en zout.
3 Rol met de hand van het mengsel wijtingballetjes van 3 centimeter. Zet 15 minuten koel weg.
4 Snij de ui fijn, hak de knoklook.
5 Hak de tomaten grof.
6 Hak de peterselie fijn.
7 Laat de resterende boter smelten en voeg er de ui en de knoflook aan toe, samen met de laurier. Laat alles een vijftal minuten stoven. Bestrooi met kerriepoeder en voeg de ketjap toe. Roer goed om en voeg de tomaten toe, alsook de tomatenpuree en een klontje suiker. Bevochtig het geheel met de visfumet en breng aan de kook.
8 Voeg de wijtingballetjes aan de tomatensaus toe en laat ze gedurende een kwartiertje meesudderen op een zacht vuurtje. Haal de wijtingballetjes uit de saus en hou warm. Mix de saus en laat wat inkoken.
9 Schik de wijtingballetjes op warme borden, overgiet met de tomatensaus, bestrooi met gehakte peterselie.
Wijtingballetjes in tomatensaus is een recept van Libelle Lekker