Paella del mar

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak alle groenten en zeevruchten schoon.
  • 2 Snij de selder fijn.
  • 3 Laat de tomaten even schrikken in heet water, koel ze af in koud water, pel, hak het vruchtvlees grof.
  • 4 Snipper de uien, sjalotten, Spaanse peper en knoflook.
  • 5 Hak de kruiden fijn, snij de paprika's in blokjes.
  • 6 Verwarm de oven voor op 160°C.
  • 7 Stoof de bleekselderij en een ui in boter. Voeg de mosselen toe, dek de pan af en laat de mosselen openkoken. Schud geregeld op. Haal de mosselen uit hun schelp , hou enkele mooie exemplaren in hun schelp opzij voor de garnering.
  • 8 Breng het water en de witte wijn aan de kook , voeg zout toe en pocheer hierin de sint-jakobsnoten, de langoustines en de roodbaarsfilet apart (elk 3 tot 4 minuten).
  • 9 Verhit olijfolie in een diepe pan (zo mogelijk een echte paëllapan) en stoof hierin de groenten en kruiderijen. Kruid. Voeg op het laatst het basilicum, tijm en laurier toe. Voeg de tomaten toe en laat meestoven. 1
  • 0 Kook de rijst gaar in de kippenbouillon, met het saffraanpoeder. Al het vocht moet zijn opgeslorpt. Meng de rijst door de groenten. 1
  • 1 Meng de mosselen, roodbaarsblokjes en sint-jakobsnoten door de groenten en plaats 15 minuten in de oven. 1
  • 2 Besprenkel voor het opdienen de bereiding citroensap, garneer met dragon, de mosselen in hun schelp, de garnalen en de langoustines. Serveer in de pan.

Paella del mar is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Erwtensoep van Mar
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Varkensfilet A´la Mar...
10-20 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Moederdagrecept Aardappelgerecht Met Spek Uit De Oven A`la Mar...
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paella 'del mar'
0 min
Bekijk recept

Paella
45 min-
Bekijk recept
5-ingrediënten-paella
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Half-uurtje paella met vis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijke paella met kip en garnalen
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept