Zoek
Hondshaai op Provençaalse wijze
4
30 min
Libelle Lekker
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
400 g hondshaai (zeepaling, in plakjes)
1 tomaat (in dobbelsteentjes)
4 groene olijven (in schijfjes)
2 cl extra vierge olijfolie
1 el citroensap
8 blaadjes verse basilicum (fijngehakt)
1 teentje knoflook (geperst)
peper
zout
Bereiding
1
Strijk de hondshaaiplakjes in met olijfolie.
2
Pel de tomaten, ontpit en snij in dobbelsteentjes. Hak het basilicum fijn en snij de olijven in dunne schijfjes.
3
Pers de knoflook.
4
Grill de hondshaai aan beide kanten, kruid met peper en zout en besprenkel met citroensap.
5
Warm in een pan de olijfolie zachtjes op, breng op smaak met citroensap en geperste look. Voeg de olijven toe en ten slotte de tomaat en basilicum.
6
Schik de hondshaaiplakjes op het bord, giet de saus errond en dien op met zuiderse groenten naar keuze.
Hondshaai op Provençaalse wijze is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Gestoomde visbroodjes
50 min
Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van hondshaai
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hondshaai in rode wijn
Bekijk recept
Hondshaai In Een Zuiders Stoofpotje
20-30 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hondshaai in zuiders stoofpotje
0 min
Bekijk recept