Zoek
Vlaamse karbonaden
4
0 min
Libelle Lekker
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 kg rundstoofvlees
100 cl geuze
6 uien (in ringen)
2 sneetjes wit brood
1 takje tijm
1 blaadje laurier
0.5 bosje peterselie
15 g tarwebloem
2 el bruine suiker
1 cl azijn
2 el mosterd
50 g bakboter
peper
zout
Bereiding
1
Schil de uien en snij in ringen. Spoel de peterselie.
2
Verhit de boter in een stoofpan. Laat het vlees aan alle kanten korsten. Schep het vlees uit de pan.
3
Bak de uien in het braadvet tot ze goudbruin zijn. Bestrooi met bloem. Laat nog 1 minuut kleuren en omroeren.
4
Voeg het bier toe. Blijf roeren tot het kookt.
5
Leg het vlees terug in de pan met tijm, laurier, peterselie, suiker en azijn. Voeg zout en peper toe.
6
Leg het deksel op de pan. Laat gedurende 1 uur sudderen.
7
Bestrijk de sneetjes brood met mosterd. Leg het brood op de saus. Laat nog 1,5 uur sudderen.
Vlaamse karbonaden is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Gegrilde karbonaden met sperziebonen-ananassalade en aardappelpartjes
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spicy ribkarbonade met mangochutney
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Goulash met paprikamix
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Karbonaden Vera Cruz
30-60 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaasmedaillions met peperroomsaus
Bekijk recept
Vlaamse runderstoof
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vlaamse runderstoof
Bekijk recept
Frietje Vlaamse stoof
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept