Côte à l'os met peterselieboter

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de tuinkers en laat uitlekken.
  • 2 Hak de peterselie fijn.
  • 3 Roer de zachte boter tot room. Voeg het citroensap en de gehakte peterselie toe. Kruid met een flinke snuif zout en een beetje peper. Wikkel de boter in aluminiumfolie en laat in de koelkast hard worden.
  • 4 Kruid de côte à l'os kruid met zout en peper. Bestrijk het vlees met olie. Rooster het vlees aan elke kant op de hete grill gedurende 8 minuten.
  • 5 Snij het geroosterde vlees van het been. Snij het vlees in plakken en schik op een serveerschaal. Leg schijfjes peterselieboter op het vlees en versier de schotel met de tuinkers.
  • 6 Het been ingesmeerd met wat mosterd dat nog even gekorst is op de grill, is een kluifje voor de amateur.

Côte à l'os met peterselieboter is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken lamskoteletten met peterselie-ansjovisboter
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Opperdoezers met peterselieboter
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tartaar met peterselieboter
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels
35 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Côte a l'os grillen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Côte à l’os, gegrilde groene asperges en rode wijnsaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met chimichurri
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ierse côte à l'os met gekarameliseerde groene kool en whiskeysaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept