Baskische kip

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en ontpit de tomaten en snij in vieren.
  • 2 Verdeel de schoongemaakte paprika's in reepjes en hak de gepelde uien en knoflook fijn.
  • 3 Verhit de olie in een diepe braadpan en laat daarin de bouten aan alle kanten mooi kleuren.
  • 4 Voeg de uien en de knoflook toe en fruit glazig.
  • 5 Voeg de tomaten en de paprika's bij de kip, kruid met peper en zout en overgiet met de bouillon.
  • 6 Leg het deksel op de pan en laat ongeveer 30 minuten sudderen op een laag pitje.
  • 7 Kook intussen de rijst gaar, laat uitlekken en breng op smaak met saffraan- en paprikapoeder.

Baskische kip is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Baskische kip met chorizo
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskoteletjes met Baskische saus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Baskische piperade en knapperige bayonneham
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnenbouten op Baskische wijze
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept