Zoek
Baskische kip
4
60 min
Libelle Lekker
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 kippenbouten
8 tomaten (gepeld, ontpit, in vieren)
2 groene paprika's (in reepjes)
2 uien (fijngehakt)
3 teentjes knoflook (fijngehakt)
5 cl extra vierge olijfolie
0.5 dl kippenbouillon
peper
zout
250 g rijst
1 potje saffraanpoeder
paprikapoeder
Bereiding
1
Pel en ontpit de tomaten en snij in vieren.
2
Verdeel de schoongemaakte paprika's in reepjes en hak de gepelde uien en knoflook fijn.
3
Verhit de olie in een diepe braadpan en laat daarin de bouten aan alle kanten mooi kleuren.
4
Voeg de uien en de knoflook toe en fruit glazig.
5
Voeg de tomaten en de paprika's bij de kip, kruid met peper en zout en overgiet met de bouillon.
6
Leg het deksel op de pan en laat ongeveer 30 minuten sudderen op een laag pitje.
7
Kook intussen de rijst gaar, laat uitlekken en breng op smaak met saffraan- en paprikapoeder.
Baskische kip is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Gepocheerde scharrelkip
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Baskische kip met chorizo
30 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskoteletjes met Baskische saus
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Baskische piperade en knapperige bayonneham
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnenbouten op Baskische wijze
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept