Zoek
Champignons a la grecque
4
30 min
Libelle Lekker
Bijgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 g champignons (in vieren)
30 g bakboter
1 dl droge, witte wijn
5 tomaten (gepeld, in stukken)
70 g tomatenpuree
2 teentjes knoflook (geperst)
1 mespuntje gedroogde oregano
peper
zout
3 cl extra vierge olijfolie
0.5 el mosterd
1 cl witte wijnazijn
1 el peterselie (fijngehakt)
Bereiding
1
Borstel de champignons af en snij in vieren.
2
Pel de tomaten en snij in stukken.
3
Pers de knoflook.
4
Hak de peterselie fijn.
5
Verhit de boter en fruit er de champignons gedurende 2 minuten in.
6
Voeg de wijn, tomaten, tomatenpuree en knoflook toe. Laat het geheel 5 minuten sudderen.
7
Breng op smaak met oregano, zout en peper. Laat afkoelen.
8
Vermeng de olie met de mosterd en de azijn. Roer de saus door het afgekoelde champignonmengsel en plaats in de koelkast.
9
Bestrooi voor het opdienen met de peterselie.
Champignons a la grecque is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Champignons A La Grecque
0-10 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Champignons A La Grecque
10-20 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Pain A La Grecque
Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
Bekijk recept
Champignons A La Grecque
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderbraadworst met champignons
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balsamico-champignons met rosevalfriet
30 min-
Bekijk recept
Snelle kipragout met room, champignons en dragon
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept