Gevulde champignons (2)

4
60 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de champignons schoon, verwijder de steeltjes en hak deze fijn.
  • 2 Ontdoe het spek van zwoerd en vetrandjes en snij in zeer kleine dobbelsteentjes.
  • 3 Snij het brood in zeer kleine dobbelsteentjes.
  • 4 Hak de ui fijn.
  • 5 Hak de peterselie fijn.
  • 6 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 7 Smeer een ovenschotel in met boter en look.
  • 8 Bak het spek en het brood in olijfolie en laat drogen op keukenpapier.
  • 9 Fruit de ui lichtjes. Voeg de versnipperde champignonsteeltjes en de geperste look toe. Laat stoven tot al het vocht verdampt is en roer regelmatig. 1
  • 0 Voeg het spek, de croûtons en de gehakte peterselie toe en breng op smaak met peper. 1
  • 1 Vul de champignonhoeden met dit mengsel, leg in een vuurvaste schotel en laat 25 minuten bakken in de oven. 1
  • 2 Deze champignons worden opgediend als aperitiefhapje of als garnituur bij vleesgerechten.

Gevulde champignons (2) is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept