1 Maak de champignons schoon, verwijder de steeltjes en hak deze fijn.
2 Ontdoe het spek van zwoerd en vetrandjes en snij in zeer kleine dobbelsteentjes.
3 Snij het brood in zeer kleine dobbelsteentjes.
4 Hak de ui fijn.
5 Hak de peterselie fijn.
6 Verwarm de oven voor op 200°C.
7 Smeer een ovenschotel in met boter en look.
8 Bak het spek en het brood in olijfolie en laat drogen op keukenpapier.
9 Fruit de ui lichtjes. Voeg de versnipperde champignonsteeltjes en de geperste look toe. Laat stoven tot al het vocht verdampt is en roer regelmatig. 1
0 Voeg het spek, de croûtons en de gehakte peterselie toe en breng op smaak met peper. 1
1 Vul de champignonhoeden met dit mengsel, leg in een vuurvaste schotel en laat 25 minuten bakken in de oven. 1
2 Deze champignons worden opgediend als aperitiefhapje of als garnituur bij vleesgerechten.
Gevulde champignons (2) is een recept van Libelle Lekker