1 Trek de knoflookteentjes uit elkaar en schud ze zonder te pellen in een kookpannetje. Overgiet met koud water en breng aan de kook. Laat vervolgens op matig vuur 30 minuten koken.
2 Kruid de schijven kalfsschenkel aan beide zijden met zout en peper. Maak de uien schoon en hak grof.
3 Hak de peterselie fijn.
4 Laat in een kookpan de boter lichtjes kleuren en leg hierin het vlees. Voeg de gehakte uien toe. Dek de kookpan af en laat op een zacht vuur stoven zodat de vleessappen uitlopen. Laat vervolgens het vocht verkoken en laat het vlees kleuren.
5 Overgiet met de vleesbouillon en laat afgedekt gedurende 40 minuten gaar worden.
6 Wanneer de lookteentjes gaar zijn (na 30 minuten), laat ze uitlekken, pel en wrijf door een zeer fijne zeef. Meng met de bloem en de room en kruid flink met versgemalen peper.
7 Voeg dit lookmengsel bij de vleessaus een kwartier voor het vlees gaar is. Meng goed en laat het vlees verder gaar worden.
8 Leg het vlees op een voorverwarmde serveerschotel, overgiet met de saus en bestrooi met fijngehakte peterselie. Dien onmiddellijk op.
Kalfsschenkel in looksaus is een recept van Libelle Lekker